HTML

Sziasztok!

Molnár Szabolcsnak hívnak.
Erasmus diákként lehetőségem nyílt arra, hogy kiutazzam Dániába és ott végezzek el egy szemesztert. Ennek az 5 hónapnak a krónikáját próbálom megírni ebben a blogban, ami leendő ERASMUS-osoknak, EILC-eseknek, ismerősöknek, barátoknak és családtagoknak íródik, de remélem érdekes olvasmány lesz mindenkinek aki némi információt és érdekességet szeretne olvasni a szélerőmuvek, a hatalmas hidak, végtelen búzamezők és az internet országáról, Dániáról.

Érdemes a blogot lentről felfelé olvasni, mert időrendi sorrendben így követik egymást a bejegyzések.

Friss topikok

  • bizsofi: Sziasztok! hát én kezdek megijedni! remélem lesz valami a sörön kívül ami az én világom! :) Ugya... (2009.08.13. 17:01) Ha Dániában vagy, viselkedj úgy mint egy dán...
  • bizsofi: Szia Szabi! én most készülök dániába... nem tudom olvasod e még ezt a blogot néha néha... de hát... (2009.08.13. 16:55) Utazás
  • Ina: Szia! Most bukkantam rá a blogodra, és nagyon bejött. :) Tök rendi tőled, h tanácsokat adsz azokna... (2008.08.27. 11:48) Utolsó vizsga
  • Szabolcs_vagyok: Sajnos nem adtál meg e-mail címet igy csak ide tudok válaszolni. Szerintem arra készülj fel, hogy... (2008.06.28. 13:23) 100. nap
  • Toncsi: GRATULÁLOK !!! (2007.12.05. 14:39) Első vizsgám - Dán nyelv

Linkek

Dánia Startlap - minden, ami Dánia
http://dania.lap.hu


Dánia Linkcenter
http://dania.linkcenter.hu


Tempus Közalapítvány honlapja
http://www.tpf.hu

Rovatok

Uszoda

2007.08.05. 18:32 :: Szabolcs_vagyok

Ma reggel egy kicsit nehezen indult a napom, a tegnapi buli miatt. Mindenesetre 11 órára sikerült kimásznom az ágyból, és 12-re meg is érkeztem a kollégium elé, ahonnét indultunk az uszodába.
Mivel nem használunk buszokat, mert iszonyatosan drágák, mindehova gyalog járunk. Ez most sem volt másképp, kb. 30-40 perces séta után megérkeztünk az uszodához, ami egyben egy hatalmsa sportkomplexum is.

A képen az uszodát lehet látni kivülről. A belépő 38 korona volt (kb.1300 Ft).
A jegyvásárlásnál kaptunk egy csuklóra erősíthető mikrochipet. Ezt a chipet kellett a belépésnél és kilépésnél használnunk.De ezzel volt nyitható az öltözőszekrényünk, sőt még a zuhanyzót is ezzel lehetett működtetni.

Az uszoda egyetlen nagy fedett teremben van. Három részre van felosztva. Az elsőben egy kb. 1,5 méter mély medence, egy gyerekmedence és egy 10-15 fős jakuzzi van. Itt van a csúszda is.
A medence tele volt mindenféle vízen lebegő szivacs játékokkal, amiket midnenki használhatott. Éltünk is a lehetőséggel, és jókat szórakoztunk miközben megpróbáltuk a szivacs kigyót vagy krokodilt meglovagolni. :-)
Az egyik kedvencem az a három fém cső a csúzda mellett. Hasonló egy masszázs-zuhanyhoz, csak jóval nagyobb nyomással fröcsköli ki magából a vizet. Először, amikor alá álltam alig tudtam ott maradni, mert majd leszakította a hátam, de idővel hozzászokik az ember és élvezi is a kellemes masszázst.



A második rész volt az ugráló medence. 1 méterről, 3 méterről és 5 méterről lehetett ugarálni szabadon. Az 1-3 méteres ugródeszkák nagyon profik voltak. Még a rugalmasságukat is be lehetett állítani, mielőtt ugrott az ember róla egy szép kis fejest.
Fejest csak 1 méterről és 3 méterről próbáltam ugrani, 5 méterről az is siker volt ha csak belevetettük magunkat a mélybe.
Az ugrótoronnyal szemben (ami sajnos nem látszik a képen) volt egy mászófal. A medencéből fel lehetett rá mászni, mint egy sziklára, majd onnét is lehetett ugrani. Fárszató mulatság volt.






A harmadik rész két további részre volt felosztva. Az egyik rész sávos volt, ahol nyugodtan lehetett úszkálni. A másik egy újabb játékrész volt. Itt röplabdáztunk, vagy épp lelökdöstük a  dán gyerekeket a nagy felfújható piros valamiről. Mielőtt gonosz gyerekütlegelőnek képzelnétek, hozzá tenném, hogy ők kezdék. Ez jellemző volt a dán gyerekekre, hogy elkezdtünk valamit játszani akkor jöttek és beálltak és velünk együtt játszottak.

Az uszodához tartozik még egy kinti medence is, kb. 5 percre ki is próbáltuk. A viz még türhető is lett volna, viszont eléggé hideg szél fújt ahhoz, hogy fázzunk, így inkább bementünk és élveztük a jakuzzi forró vizét.

Az uszodában volt még szolárium és szauna is. Érdekes volt, hogy külön volt  szauna a férfiaknak és a nőknek.





A nagy felfújható piros izé, ami a vízen lebegett és le lehetett a gyerekeket lökni róla. :-))





Délután egytől kb. négyig voltunk bent. Ennyi elég is volt, mert ennyi idő alatt kellemesen el is fáradtam.

Az uszoda kávézójában üldögéltünk, vártuk, hogy mindenki indulásra kész legyen, amikor is megjelenik az egyik pultos lány egy tálca szenvicssel, hogy nem akarják, hogy megmaradjon zárás után, így nekünk adják. Persze azonnal rá is vettettük magunkat a finom kajára. A képen épp egy csirkehúsos megaszendvicset tömök magamba.


Ez a szobor az uszoda előtt látható, és épp Liz (Németország) molesztálja.
Azért kifejező, mert az uszoda öltözőjében a 2 éves gyerektől a 60 éves nagypapáig mindenki meztelenül járt-kelt, és csak akkor vett fel valamit, amikor  bement az uszoda részbe. Érdekesség még, hogy a  férfi öltözőben is volt  baba pelenkázó asztal.

Egyébként az uszoda fotókon azért nem látható ember, mert bent nem lehetett fotózni. A képeket zárás után készítettem az üvegen túlról. A képen amin lehet fürdőző embereket látni egy prospektusból szedtem.

További infók az uszodáról, a hivatalos honlapon: http://www.forumhorsens.dk

Az uszoda után lassan hazaballagtunk. Este 6 körül még kimentünk focizni egy kicsit. Foci után zuhany, majd bealvás.

Szólj hozzá!

Címkék: dánia erasmus denmark eilc horsens herning

A bejegyzés trackback címe:

https://daniainside.blog.hu/api/trackback/id/tr47132919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása