HTML

Sziasztok!

Molnár Szabolcsnak hívnak.
Erasmus diákként lehetőségem nyílt arra, hogy kiutazzam Dániába és ott végezzek el egy szemesztert. Ennek az 5 hónapnak a krónikáját próbálom megírni ebben a blogban, ami leendő ERASMUS-osoknak, EILC-eseknek, ismerősöknek, barátoknak és családtagoknak íródik, de remélem érdekes olvasmány lesz mindenkinek aki némi információt és érdekességet szeretne olvasni a szélerőmuvek, a hatalmas hidak, végtelen búzamezők és az internet országáról, Dániáról.

Érdemes a blogot lentről felfelé olvasni, mert időrendi sorrendben így követik egymást a bejegyzések.

Friss topikok

  • bizsofi: Sziasztok! hát én kezdek megijedni! remélem lesz valami a sörön kívül ami az én világom! :) Ugya... (2009.08.13. 17:01) Ha Dániában vagy, viselkedj úgy mint egy dán...
  • bizsofi: Szia Szabi! én most készülök dániába... nem tudom olvasod e még ezt a blogot néha néha... de hát... (2009.08.13. 16:55) Utazás
  • Ina: Szia! Most bukkantam rá a blogodra, és nagyon bejött. :) Tök rendi tőled, h tanácsokat adsz azokna... (2008.08.27. 11:48) Utolsó vizsga
  • Szabolcs_vagyok: Sajnos nem adtál meg e-mail címet igy csak ide tudok válaszolni. Szerintem arra készülj fel, hogy... (2008.06.28. 13:23) 100. nap
  • Toncsi: GRATULÁLOK !!! (2007.12.05. 14:39) Első vizsgám - Dán nyelv

Linkek

Dánia Startlap - minden, ami Dánia
http://dania.lap.hu


Dánia Linkcenter
http://dania.linkcenter.hu


Tempus Közalapítvány honlapja
http://www.tpf.hu

Rovatok

Második nap

2007.08.01. 19:14 :: Szabolcs_vagyok

9-kor kezdtük a nyelvórát. 10-ig való számolást meg még csomó mindent tanultunk. Alapokat, ahogyan az egy teljesen új nyelv esetében történni szokott.

Nyelvóra után volt a Tutor-nak nevezett másfél óra, amikor is mindenféle gyakorlati dolgot vettünk át. Például melyik kajának mi a neve, hogyan kell kiejteni ezeket a szavakat meg ilyesmik.

Délután egy jókora városi séta várt ránk. A Tutorok körbe vezettek minket, és mivel annyira sok látnivaló nincs Horsensben, így megmutatták az összes kocsmát és szupermarketet.















Sétálunk...sétálunk....
















A két Tutor mondja az okosságokat

A túrát a város legjobb fagyizójában fejeztük be, ahol egy Amerikaner fagyit ettem. Ez egy hatalmas édes tölcsért, három gombóc fagyit(persze itt ne a magyarországi lehúzott mini gombócokra gondoljunk), vanília habot, valamint kis csokival bevont habcsókszerű sütit foglalt magában egyetlen egy kompozícióba szerkesztve. Persze ennek a remekműnek is megvan az ára: 29 Kr. (kb. 1000 Ft)..de megéri :-)
















Ott vigyorgok középen a hatalmas fagyival a kezemben.

Este 7 órától lementünk a focipályára focizni. Olszország játszott Európa többi része ellen. A pályán majd meghaltam a sok futástól...igaz, ami igaz, nem vagyok már fiatal :-). De megérte a kemény küzdelem, mert végül mi nyertünk 7:7-re. :-)

Foci után zuhany, majd pihenés. Fél 11 körül még kisétáltunk a horsensi öbölbe. Érdekesség, hogy itt Dániában éjjel fél 11 után megy le csak a nap, addig világos van.
















Éjjel 11 körül a horsensi fjord
















A tengerparton levő padon üldögélve és a lemenő nap által megvilágított fjord képében gyönyörködve. Balról jobbra: Petr (Csehország), Dan (Németország), Erika (Olaszország), Katalin(Magyarország) és persze hátul én.

Szólj hozzá!

Címkék: dánia erasmus denmark eilc horsens herning

A bejegyzés trackback címe:

https://daniainside.blog.hu/api/trackback/id/tr30131681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása